Lombaerts durft niet naar Anderlecht: Immigranten respecteren de vrouwen niet

Lombaerts durft niet naar Anderlecht: "Immigranten respecteren de vrouwen niet"

15-02-2017 16:15
5

Nicolas Lombaerts is nog steeds een doelwit van Anderlecht, paars-wit hoopt hem komende zomer binnen te halen. Nochtans is Lombaerts niet zo'n fan van de stad Brussel. Dat blijkt uit een interview voor het Russische Match TV.

Lombaerts was in dat interview zeer hard voor de stad Brussel en België in het algemeen. "Veel immigranten uit Brussel respecteren de vrouwen niet. Mijn vrouw voelt zich veiliger in Sint-Petersburg dan daar. Als ze alleen wil wandelen in Molenbeek of Anderlecht, dan riskeert ze om aangevallen te worden. Dat is niet normaal", wordt Lombaerts geciteerd in een vertaling door Proximus 11.

Lombaerts vindt dat het Belgische systeem niet klopt. "Veel mensen arriveren in een vreemd land en leven van de uitkeringen. Dat kost miljoenen euro's. Ze krijgen volgens mij meer dan wat werkende mensen krijgen in Rusland. Dat stoort me."

De Rode Duivel geeft aan dat de situatie in Europa penibel is. "Eer de Europese Unie een beslissing neemt, moeten 28 landen akkoord zijn. Maar kijk wat er gebeurt in de wereld: Putin, Trump, Erdogan en de Chinezen nemen beslissingen over het Midden-Oosten, Europa doet niets. In België moeten immigranten zich verbergen in vrachtwagens om illegaal Engeland binnen te komen. Soms worden truckers aangevallen. De overheid heeft zelfs sommige parkings langs de weg moeten sluiten."