Voorzitter Venanzi pompt tien miljoen euro in Standard

Voorzitter Venanzi pompt tien miljoen euro in Standard

15-02-2017 14:33

Bruno Venanzi laat het geld bij Standard rollen. Binnenkort voert hij een kapitaalsverhoging van tien miljoen euro door. Dat laat de voorzitter van Standard weten aan de Gazet van Antwerpen. 

"Via mijn investeringsmaatschappij Red & White invest breng ik het geld binnen. Een externe financier? Nee, dat is absoluut niet nodig en dat zie ik niet zitten”, stelt Venanzi.

Waarom komt er een verhoging? "Dat heeft meerdere doelen. Roland Duchâtelet verminderde het kapitaal met tien miljoen, zodat ik Standard van hem kon overnemen. Zoals bekend betalen we hem elk jaar twee miljoen euro terug. Dat heeft een impact op de financiën van de club. Door de verkoop van Lampiris (het energiebedrijf dat Venanzi oprichtte, nvdr.) beschik ik over die tien miljoen."

De supporters van Standard moeten niet vrezen, het geld is niet nodig om de ploeg leefbaar te houden. "Standard staat er financieel goed voor. Er is geld in kas. Vorig seizoen paste ik 2,5 miljoen euro bij omdat het geld van de transfer van Batshuayi nog niet volledig binnen was."