Anderlecht krijgt massa inschrijvingen binnen voor job als FIFA-speler

Anderlecht krijgt massa inschrijvingen binnen voor job als FIFA-speler

16-02-2017 12:12
5

Op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Zenit heeft Anderlecht nog heel ander nieuws gebracht. Het gaat namelijk een zogeheten eSporter in dienst nemen. Dat is een voltijdse medewerker die FIFA speelt voor Anderlecht.

In België is het een primeur, maar in het buitenland is het al 'normaal': iemand die een bepaalde club vertegenwoordigt op FIFA-toernooien. Wie dat voor Anderlecht zal zijn is nog niet bekend, tegen volgend seizoen moet de juiste kandidaat gekozen worden. 

Het was Wolfsburg die in 2015 uitpakte met de allereerste professionele FIFA-speler. Daarna volgden onder meer andere pioniers zoals West Ham United, Manchester City en PSG. Hun spelers zijn ondertussen zo populair dat ze zelfs mogen meedoen aan signeersessies met de 'echte' spelers. Anderlecht is nu de eerste die het doet in België, maar volgens Het Nieuwsblad hebben ook Club Brugge, AA Gent en Racing Genk interesse.

Blijf op de hoogte via Facebook & Instagram: Official FIFA eSports en @FIFAesports

Update 12.12 De zoektocht naar een FIFA-speler is onwaarschijnlijk populair. Volgens de officiële site zijn er op één dag meer dan 1.300 kandidaturen binnengekomen. "Dit aantal overtreft onze stoutste verwachtingen en bewijst dat eSports erg populair is bij onze fans", klinkt het bij woordvoerder David Steegen.