Anderlechtman begraaft strijdbijl met Weiler: Woorden onhandig gekozen

Anderlechtman begraaft strijdbijl met Weiler: "Woorden onhandig gekozen"

15-02-2017 08:00
1

Sofiane Hanni was afgelopen zondag dé man in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De spelmaker van Anderlecht had een groot aandeel in de 4-2 zege, dat terwijl hij dit seizoen heel wat kritiek kreeg. Ook van zijn eigen coach ...

Hanni en René Weiler leken eerder dit seizoen niet echt overeen te komen. Na de match tegen St-Etienne werd Hanni aangepakt voor een volle kleedkamer.  "Klopt. Ik vond hem toen wat 'streng'. Ach, dat is zoals in elke relatie - soms gaat het er emotioneel aan toe en soms zijn er mindere periodes. Hij mag zeggen wat hij denkt", aldus Hanni in Het Laatste Nieuws.

Meer nog: Hanni was zelf ook niet bepaald vriendelijk voor zijn coach na de heenmatch tegen Zulte. "Mijn commentaar was niet echt tégen hem gericht. Ik was gewoon gefrustreerd over mijn eigen prestaties en het voetbal dat we toen speelden. Mijn woorden waren wat onhandig gekozen. Maar ook als het slecht is, moet je dat kunnen zeggen. Ik deed dat na Zulte, hij na St.-Étienne. Het staat 1-1. Ik waardeer dat Weiler de waarheid zegt, want daar kan je wat mee, daar word je als speler beter van."