Historische avond voor Meunier en PSG; Barça wordt totaal vernederd in Parijs

14-02-2017 22:38

Paris Saint-Germain heeft FC Barcelona voetballes gegeven in de achtste finales van de Champions League. De Fransen wonnen de heenwedstrijd met maarliefst 4-0 en hebben het lot van Barça daarmee al zo goed als bezegeld.

Vanaf de eerste minuut was het PSG dat de Catalanen volledig overrompelde. Met dank aan Marc-André ter Stegen bleef het nog achttien minuten 0-0, maar daarna was het hek van de dam. Angel Di Maria opende met een vrije trap de score en nadat André Gomes een enorme kans had gemist voor Barcelona, maakte Julian Draxler er na slordig balverlies van Lionel Messi nog 2-0 van.

Met die ruststand was er voor Barcelona nog genoeg om voor te vechten, maar tegen het geweld van het pressievoetbal van PSG was de topclub nu eenmaal niet opgewassen. Kort na rust maakte de jarige Di Maria er met zijn tweede, een heerlijke krul, 3-0 van en Edinson Cavani prikte er twintig minuten voor tijd, op aangeven van de sterk spelende Meunier, vrolijk nog een vierde bij.

Meunier speelde een hele wedstrijd en werd ook overladen met lof na zijn knappe partij. Over drie weken is de return in Camp Nou, maar Barça lijkt met deze uitslag al uitgeschakeld.