Razendspannende strijd om Play-Off 1, de kanshebbers op een rijtje

Razendspannende strijd om Play-Off 1, de kanshebbers op een rijtje

14-02-2017 21:40

Het is razend spannend in de Jupiler Pro League. Club Brugge en Anderlecht zijn al zeker van hun plaatsje in Play-Off 1. Maar met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie maken nog zes clubs kans op de laatste vier tickets. Het Nieuwsblad rekende de kansen van de kandidaten uit.

AA Gent, achtste met 40 punten: 40% kans
Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Eupen zal de mentale klap zwaar zijn voor de Buffalo’s. Vooral op het middenveld blijven de troepen van coach Vanhaezebroeck hun draai zoeken. Met wedstrijden tegen Mechelen en Standard staan bij de Gentenaren nog twee interessante affiches op het programma. Gent moet nog thuis tegen Moeskroen en KV Mechelen, nog uit naar Standard en Waasland-Beveren.

KRC Genk, zevende met 41 punten: 45% kans
Genk is onder coach Albert Stuivenberg aan een goede reeks bezig. Met dertien punten uit zes wedstrijden behalen de Limburgers de jongste matchen ook resultaat. Maar er wacht nog een loodzwaar programma. Zo moet Genk nog tegen Anderlecht, Charleroi en leider Club Brugge voetballen. Bovendien heeft het donderdag nog de verre Europa League-verplaatsing tegen Astra Giurgiu in Roemenië.

Genk moet nog thuis tegen Charleroi en Club Brugge, nog uit naar Anderlecht en Westerlo.

KV Mechelen: zesde met 41 punten: 40% kans
Na een moeilijk seizoensbegin had niemand voorspeld dat Malinwa nog zou meedraaien voor een Play-Off 1 ticket. Vooral achterin heeft Mechelen zijn grote troeven. Met dertien wedstrijden zonder tegendoelpunt halen ze de beste cijfers van hun concurrenten. Maar het Mechelse programma is niet van de poes.

Mechelen moet nog thuis tegen Lokeren en Anderlecht, uit naar Standard en Gent.

Zulte Waregem,  derde met 47 punten: 90% kans
De herfstkampioen kon slechts drie van zijn laatste elf wedstrijden winnen. Maar toch blijft Essevee op een derde plek pronken. Achterin heeft coach Franky Dury dan weer kopzorgen. Maar Zulte heeft dit seizoen thuis nog niet verloren. Met op papier nog twee makkelijke thuiswedstrijden voor de boeg, lijkt het een simpele klus.

Zulte Waregem moet nog thuis tegen Sint-Truiden en Westerlo, nog uit naar Club Brugge en Eupen.

KV Oostende, vierde met 45 punten: 70% kans
Nu de bekerfinale al binnen is kunnen de kustboys opgelucht voetballen. Zonder al te veel champagnevoetbal op de mat te brengen houden de mannen van Yves Vanderhaghe goed stand in het klassement. Bovendien moeten ze nog thuis tegen Anderlecht. Dan kan KVO altijd iets meer. Een Play-Off 1 ticket lijkt dan ook binnen handbereik.

KV Oostende moet nog thuis tegen Anderlecht en Lokeren, nog uit naar Westerlo en Standard.

Charleroi: vijfde met 43 punten: 65% kans
Charleroi brengt mooi en verzorgd voetbal. Het zou in Play-Off 1 heel wat ploegen het vuur aan de schenen kunnen leggen. Voor Felice Mazzu wordt vooral de uitwedstrijd tegen Genk cruciaal. Voor de Carolo’s zou het een mooie beloning zijn voor hun seizoen. Charleroi moet nog thuis tegen Sint-Truiden en Kortrijk, uit naar Genk en Lokeren.