Leye geen fan van Teodorczyk: Niet de beste spits in de competitie

Leye geen fan van Teodorczyk: "Niet de beste spits in de competitie"

14-02-2017 19:30

Mbaye Leye is nog altijd van goudwaarde bij Zulte Waregem. Vrijdag maakte hij nog beide doelpunten voor Essevee in de 4-2 nederlaag tegen Anderlecht. De spits laat zich in een interview met La Dernière Heure uit over zijn collega aan de overkant, Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk.

Op de vraag of Teodorczyk de beste spits van de Belgische competitie is blijft Leye vaag. "Zeventien doelpunten in je eerste seizoen, dat is zeker impressionant. Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat hij de beste spits is in onze competitie. Hij is heel goed maar je mag pas oordelen als het seizoen volledig afgelopen is", klinkt het bij de kapitein.

"Ik heb het al eens gezegd tegen Lukas Lerager en Onur Kaya. In België is het veel makkelijker om in je eerste maanden uit te blinken. Men kent je niet en je krijgt kansen. Maar kijk naar Moses Simon bij Gent. Hij speelde ongeloofelijk en men wou hem meteen voor twintig miljoen euro verkopen. Nu is het bij hem ook wat minder. Voorlopig is Teo een ongelofelijk goede aanvaller maar we moeten wachten tot na het seizoen. Dan moet hij nog bevestigen", aldus Leye.