Bayern-ster niet tevreden met loting: Ik had liever tegen Leicester gespeeld

Bayern-ster niet tevreden met loting: "Ik had liever tegen Leicester gespeeld"

14-02-2017 13:40

Arjen Robben verwacht dat Bayern München het in de Champions League zwaar gaat krijgen met Arsenal, de voorbije jaren geen moeilijke horde gebleken voor de Duitse recordkampioen.

Toch was Bayern niet de gehoopte tegenstander bij de loting. "Ik had liever tegen Leicester gespeeld", lacht Robben in The Telegraph. "Dat zou anders zijn geweest. Niet makkelijker, of moeilijker, gewoon anders." Dat Leicester kampioen werd, vond Robben prachtig om te zien. "Het was een sprookje, geweldig. Ik was echt heel blij voor Claudio Ranieri. Hij haalde mij naar Chelsea (in 2004, red.) en werd daarna ontslagen. Dus voor hem was ik in het bijzonder blij."

Robben weet ook dat Leicester het nu zwaar heeft. Maakt dat de titel van vorig jaar nog specialer? "Het was al heel speciaal. Pas vier, vijf wedstrijden voor het einde begon iedereen te zeggen: hmmm, misschien zijn ze gewoon echt goed. Daarvoor werd nog gedacht dat ze nog wel onderuit zouden gaan. Maar dat deden ze niet."

Terug naar de Champions League, waar nog zestien clubs over zijn. "Daarvan kunnen misschien zeven of acht ploegen de eindzege pakken. Of het wordt een grote verrassing en dan ben ik dus niet helemaal fair naar die andere ploegen", aldus Robben, die opnieuw Arsenal treft met Bayern. "Ze zijn beter geworden ten opzichte van vorig jaar. Natuurlijk hebben we tot nu toe altijd gewonnen, maar ik denk dat dit door hun vorm de moeilijkste ontmoeting wordt. Voor iedereen in de Champions League zijn ze een gevaar. Een 50/50 wedstrijd."