Problemen met bekerfinale en interland zorgen voor onrust bij de voetbalbond

Problemen met bekerfinale en interland zorgen voor onrust bij de voetbalbond

14-02-2017 07:11
2

De eerste steen van het Eurostadion ligt nog lang niet. Ondertussen stapelen de problemen met het nieuwe voetbalstadion in Brussel zich rustig op. Momenteel dreigt Brussels schepen Alain Courtois om parking C van de Heizel te sluiten, maar dat ziet ze bij de Belgische voetbalbond liever niet gebeuren. 

Courtois wil parking C laten sluiten om de gemeente Grimbergen onder druk te zetten. De gemeente ligt momenteel dwars en daar heeft de schepen het moeilijk mee. Indien parking C tijdelijk wordt gesloten levert dat problemen op voor de bekerfinale (Zulte Waregem - KV Oostende op 18 maart) en de interland België - Griekenland (25 maart). De parking biedt immers plaats aan achtduizend parkeerplaatsen. Zonder die plaatsen is het haast onmogelijk om de matchen te laten doorgaan.

De Belgische voetbalbond gaat sowieso reageren. Woensdag zitten voorzitter François De Keersmaecker en CEO Koen De Brabander samen met de Stad Brussel. "De hele machine voor die twee matchen draait – op het vlak van veiligheid, politie, mobiliteit en overleg met de clubs. Die machine stopzetten is ondenkbaar", zegt De Brabander in Het Nieuwsblad. "We zullen een constructief gesprek voeren en er alles aan doen opdat de bekerfinale én de EK-kwalificatiematch probleemloos op de Heizel plaatsvinden."