Ryan verklapt weigering van Anderlecht: Niks te maken met Club Brugge-verleden

Ryan verklapt weigering van Anderlecht: "Niks te maken met Club Brugge-verleden"

14-02-2017 06:51
13

Sinds enkele weken keept Mathew Ryan voor KRC Genk. De Australiër had ook bij Anderlecht onder de lat kunnen staan, maar de doelman weigerde een aanbod van paars-wit. Lang klonk het dat hij Anderlecht links liet liggen vanwege zijn verleden bij Club Brugge. In Het Nieuwsblad laat Ryan voor de eerste keer iets anders uitschijnen. 

"Het is niet zo dat ik een aanbod van Anderlecht weigerde omwille van mijn verleden bij Club Brugge. Ook al weet ik dat het gevoelig ligt bij de fans, via de sociale media hebben ze me dat ook laten weten", aldus een lachende Ryan.

Waarom koos Ryan dan wel voor Limburg en niet voor Brussel? "Het was vooral een kwestie van timing. Anderlecht toonde interesse in het begin van de transferperiode. Op dat moment wilde ik liefst in Spanje blijven, ik had er enkele opties. Uiteindelijk weigerde Valencia me uit te lenen aan wat zij een rechtstreekse concurrent noemden. Eind januari kwam Genk dan op de proppen."

"Ik ken de competitie en bovendien stonden er nog heel veel matchen op drie fronten op het programma. Ook communiceren is geen enkel probleem, daarom trok ik liefst niet naar pakweg Frankrijk. Bovendien was samenwerken met keeperstrainer Guy Martens een mooi vooruitzicht."