Agüero valt vroeg in en draagt bij aan zakelijke Manchester City-zege

Agüero valt vroeg in en draagt bij aan zakelijke Manchester City-zege

13-02-2017 23:13

Mede dankzij een doelpunt van Sergio Agüero heeft Manchester City de tweede plaats achter Chelsea ingenomen in de Premier League. De ploeg van trainer Josep Guardiola deed wat het moest doen op bezoek bij AFC Bournemouth (0-2).

Manchester City zag concurrent Tottenham Hotspur afgelopen weekend verliezen bij Liverpool (2-0), waardoor een zege bij Bournemouth volstond om de tweede plek over te nemen. Dat deed de ploeg in eerste instantie opnieuw zonder Agüero, die momenteel wisselspeler is bij City. Door een blessure van sensatie Gabriel Jesus mocht de Argentijn echter al na een kwartier invallen. Een kwartier later opende Raheem Sterling de score: 0-1.

In de tweede helft lukte het Agüero om zijn waarde en het ongelijk van Guardiola te bewijzen. De Argentijn leek een voorzet van Sterling binnen te werken, maar uit de herhaling bleek dat Tyrone Mings het laatste zetje gaf (0-2). Desondanks zal Agüero blij zijn dat hij van waarde kon zijn. De speler verbijt zich op de bank en liet al weten dat zijn toekomst bij City ook afhangt van wat de clubleiding met hem van plan is.