Eerlijk duurt het langst bij Boeckx: Ik ben daar te lui voor

Eerlijk duurt het langst bij Boeckx: "Ik ben daar te lui voor"

13-02-2017 23:00
2

Anderlecht haalde in de winter nog Ruben Ivan Martinez op huurbasis, hij moet Frank Boeckx het vuur aan de schenen leggen. Voorlopig is het echter toch Boeckx die eerste keeper blijft. De doelman heeft nog altijd veel tegenstanders, maar trekt zich daar weinig van aan.

Boeckx had niet verwacht dat hem dit nog zou gebeuren. Hij kwam namelijk als derde doelman naar Anderlecht. "Op dat moment was ik ook gewoon niet goed genoeg om eerste of tweede keeper te zijn. Eigenlijk was ik al gestopt met voetballen, ik ging een sabbatjaar nemen. Maar plots kwam Anderlecht. Peter Smeets (zijn begeleider, red.) is me toen uit bed komen halen en heeft gezegd dat ik moest beginnen lopen, omdat er mensen waren die wél nog in mij geloofden", aldus Boeckx in Extra Time.

Ook al zijn er nog altijd veel analisten die geen lange toekomst zien voor hem bij Anderlecht, hij gaat er niet meer op in. "Ik ben te lui om daartegen te vechten. Daarom raakt het mij niet als mensen over mij spreken. Dat is een beetje mijn stijl."