Real-spits heeft heimwee: 'Ik had daar nog jaren willen blijven'

Real-spits heeft heimwee: 'Ik had daar nog jaren willen blijven'

13-02-2017 21:43

Alvaro Morata speelt inmiddels voor Real Madrid, maar denkt nog met weemoed terug aan zijn periode bij Juventus. De spits erkent dat als het aan hem had gelegen, hij de Turijnse club niet snel verlaten had.

Morata werd vorig jaar weer door Real overgenomen van Juventus. De Madrilenen hadden daar recht toe, omdat de spits in het verleden al deel uitmaakte van de club. Morata kon daar zelf dus niets aan veranderen. "Ik ben geen Italiaan, maar ik heb alles gegeven voor het Juventus-shirt. Ik wilde er nog vele jaren blijven", vertelt hij eerlijk in gesprek met Corriere dello Sport. "Juventus wist dat. Het enige probleem was dat Madrid al vanaf kinds af aan een droom was."

"Maar zonder de terugkoopoptie, had je me echt moeten ophalen om me weg bij Juventus te krijgen! Ik mis de spelersgroep, met Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Giogio Chiellini, Claudio Marchisio, Gianluigi Buffon, Claudio Marchisio en Gianluigi Buffon. Zij waren enorm belangrijk toen ik net in Turijn kwam en nog moest wennen."