'Onrust in aanloop naar Champions League-kraker: toekomst Tuchel onzeker'

'Onrust in aanloop naar Champions League-kraker: toekomst Tuchel onzeker'

13-02-2017 21:00

Borussia Dortmund verkeert in een kleine crisis in aanloop naar het Champions League-duel met Benfica. Trainer Thomas Tuchel is na de beschamende nederlaag tegen Bundesliga-hekkensluiter Darmstadt (2-1) bijzonder hard voor zijn spelers.

"We zijn genadeloos door de mand gevallen", zegt Tuchel in Duitse media. "Er moet een verandering in mentaliteit plaatsvinden. We zijn niet alleen wat we tegen RB Leipzig en Bayern München laten zien, maar ook wat we tegen Darmstadt laten zien. Het zou nuttig zijn als dat besef eens zou doordringen. Ik dacht dat dat al binnengekomen was."

Volgens Bild is het ook achter de schermen onrustig bij Dortmund. Technisch directeur Michael Zorc zou weinig snappen van de keuzes van Tuchel, die tieners Emre Mor (19), Christian Pulisic (18) en debutant Dzenis Burnic (18) afgelopen weekend de voorkeur gaf boven enkele ervaren krachten. Ook de resultaten vallen tegen, waardoor het onduidelijk is of het in 2018 aflopende contract van de tacticus wordt verlengd.

"In het oog van de storm is het vaakst het rustigst", reageert Tuchel evenwel rustig op alle commotie. Ook na de zeperd tegen Darmstadt bestrijdt hij dat er sprake is van een crisis. "In de wedstrijden daarvoor was ons spel erg goed. We moeten nu het vertrouwen hervinden. Benfica moet morgen het sterkst mogelijke Dortmund tegenover zich krijgen."