Steun voor Teodorczyk na zeldzame droogte: ''Geen excuses, maar...''

Steun voor Teodorczyk na zeldzame droogte: ''Geen excuses, maar...''

13-02-2017 11:39

Lukasz Teodorczyk is met zeventief treffers de onbetwiste topschutter in de Jupiler Pro League. De Poolse spits van Anderlecht zit echter in een mindere fase. Tegen Zulte Waregem (4-2) kwam hij andermaal niet tot scoren.

Het was de derde keer op rij dat Teodorczyk het net niet wist te vinden, waardoor hij inmiddels 353 minuten droog staat. Teodorczyk scoorde bovendien slechts één goal na de winterstop. Ploegmaat Massimo Bruno neemt het voor hem op. ''Ach, die doelpunten komen wel terug. Teo kennende denkt hij daar morgen niet meer aan en maakt hij dan alweer grapjes'', laat Bruno weten aan Het Belang van Limburg.

Teodorczyk kreeg zondag in de topper nochtans een niet te missen kans. Het vizier stond niet op scherp, want vanop een meter afstand schoot hij op doelman Sammy Bossut. ''Daar zijn geen excuses voor. Zo'n kans moet erin'', is trainer René Weiler toch streng. ''Maar goed... Teo heeft zoals elke week keihard gewerkt en de verdedigers geïrriteerd. Dat is ook heel nuttig. Zo'n grote misser zal ook niet in zijn hoofd kruipen, want zo zit hij niet in elkaar'', zo blijft ook hij volledig het vertrouwen houden in de topschutter.