STVV spreekt duidelijke taal: ''Factuur wordt overgemaakt aan Genk''

STVV spreekt duidelijke taal: ''Factuur wordt overgemaakt aan Genk''

13-02-2017 10:43
2

Racing Genk won vrijdag op overtuigende wijze de Limburgse derby van Sint-Truiden: 0-3. Het feit dat een deel van de meegereisde supporters het kunstgras op Stayen vernielden, was een smet op de overwinning. Racing Genk komt in actie.

Erik Gerits, directeur organisatie van Genk, spreekt duidelijke taal in Het Belang van Limburg. ''Wij hebben aan STVV dan ook beelden opgevraagd. Als we personen kunnen identificeren, zullen we de kosten op hen verhalen. Die mensen moeten beseffen dat dit de eigen club schade toebrengt.'' De duizenden euro's aan herstelwerkzaamheden komen immers op de rekening van Genk. ''Daarover bestaat een gentlemen's agreement tussen de eersteklassers. Iedereen draait op voor de schade die de eigen fans toebrengen'', aldus Gerits.

Peter Onkelinx, de manager van Stayen, ontving al excuses. ''Ik heb Erik Gerits inderdaad al gesproken hierover. Hij heeft zich al uitgebreid verontschuldigd.'' Onkelinx baalt wel van het incident. ''Jammer dat sommigen niet meer verstand gebruiken. Soit, we zullen deze week overgaan tot actie. Op 4 maart, als Eupen op bezoek komt, zal het veld hersteld zijn. De factuur wordt - net als de vorige keer in augustus 2015 - inderdaad overgemaakt aan KRC Genk'', bevestigt de sitemanager.