Tegenslag in Brussel: 'Anderlecht blijft met overbodige speler zitten'

Tegenslag in Brussel: 'Anderlecht blijft met overbodige speler zitten'

15-02-2017 11:20
1

Bij Anderlecht is er geen plaats meer voor Stéphane Badji. De middenvelder mag dan ook weg. Mogelijk biedt New York City een uitweg.

Momenteel traint Badji nog bij Anderlecht, maar volgens La Dernière Heure is het slechts een kwestie van dagen alvorens de speler naar Amerika trekt. Bij New York City komt hij terecht in een ploeg met onder meer Frederic Brillant (ex-KV Oostende), Maxime Chanot (ex-KV Kortrijk), Andrea Pirlo en David Villa.

Frank Lampard is dan weer net vertrokken bij de club. De Engelse middenvelder hing zijn voetbalschoenen aan de haak.

In de winter van 2016 haalde Anderlecht Badji weg bij het Turkse Istanbul Başakşehir, Voor de Senegalees betaalde het circa 2,6 miljoen euro. In Brussel kon de middenvelder nooit overtuigen. Hij mag dan ook weg. Op 14 februari gaat de transfermarkt in Amerika open.

Update 14/2 om 08.04 uur: Ondanks dat alle partijen nagenoeg een akkkoord hadden bereikt, valt de transfer van Badji naar New York City mogelijk alsnog in het water. De Senegalees heeft moeite om een Amerikaans visum te bemachtigen. Dat schrijft La Dernière Heure. 

Update 15/2 om 11.20 uur: De transfer van Badji is definitief van de baan. De middenvelder kon zoals eerder gezegd geen visum bemachtigen om in Amerika aan de slag te gaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.