Update: 'Waasland-Beveren neemt beslissing, klacht tegen scheidsrechter Boucaut'

Update: 'Waasland-Beveren neemt beslissing, klacht tegen scheidsrechter Boucaut'

14-02-2017 17:45
3

Waasland-Beveren kon zondag niet stunten tegen Standard. Thuis verloor het met 1-0. Na de wedstrijd was op de Freethiel de schuldige snel gevonden, Alexandre Boucaut.

Op de website van Waasland-Beveren klonk het veelzeggend: 'De hele Freethiel stond op het einde nog in rep in roer en stelde de scheidsrechterlijke beslissingen luidop in vraag.' Ook Op Twitter waren de Waaslanders kritisch.

In Het Nieuwsblad stelde voorzitter Dirk Huyck zich ook vragen bij de rode kaart van Conté en enkele niet gefloten overtredingen van Standard. "Dit kan toch echt niet meer", aldus de voorzitter.

Wreken
Eerder wraakte AA Gent Boucaut al. Waasland-Beveren overweegt dat nu ook te doen. "Ik denk dat het duidelijk is dat we hierop moeten reageren. We gaan snel overleg plegen, maar we denken er sterk aan om scheidsrechter Boucaut te wreken."

Update 14/2 om 8.39: Waasland-Beveren beslist dinsdag of het Boucaut effectief gaat wraken. Tijdens de directieraad gaat er gestemd worden. Dat beweert Het Laatste Nieuws

Update 17.45 uur: Er is een beslissing gekomen over Boucaut. Waasland-Beveren legt officieel een klacht neer tegen de scheidsrechter. Het wil de Waalse ref ook niet meer als spelleider in de toekomst. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Lees ookStrijdende Rouches vechten zich voorbij tien spelers van Waasland-Beveren