Tom De Sutter bezorgt Club Brugge een pijnlijke avond op Daknam

12-02-2017 19:51
2

Club Brugge heeft zondagavond een pijnlijk nederlaag geleden op het veld van Sporting Lokeren. De Brugse landskampioen ging met 1-0 onderuit, uitgerekend dankzij een doelpunt van ex-club-speler Tom De Sutter.

In een slappe aanvangsfase toonde Blauw-zwart zich de beste ploeg. Via Jelle Vossen kon Club twee keer dreigen, maar Barry Copa reageerde telkens attent. Even later testte ook Ruud Vormer de vuisten van de Ivoriaanse doelman.

Lokeren voetbalde aardig mee in de eerste helft, maar kreeg amper doelrijpe kansen. Toen De Sutter na een halfuur in stelling werd gebracht, was het wel meteen raak. De spits knikte een voorzet buiten het bereik van Ludovic Butelle in de verste hoek.

Club leek niet aangeslagen na het doelpunt en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Vossen geraakt opnieuw niet voorbij Copa. Ook een poging van Hans Vanaken was te zwak om de Lokeren-doelman te bedreigen.

Blauw-zwart probeerde situatie dan maar recht te trekken tijdens de tweede helft, maar botste op een stug Lokeren. Pas na een kwartier vielen de eerste kansen te noteren. Denswil kon dreigen met een knappe vrije trap en José Izquierdo testte nogmaals de vuisten van Copa.

De tijd begon te dringen voor Club en dus gooide Michel Preud’homme Wesley Moraes in de strijd. Zijn inbreng veranderde echter bitterweinig aan het spelbeeld. Lokeren beet zich vast in zijn prooi en was niet van plan los te laten.

Club Brugge probeerde het nog met een slofoffensief, maar uitblinker Copa gaf geen krimp op pogingen van Wesley en Vossen. Door deze nederlaag komt RSC Anderlecht naast Club aan de leiding in de Jupiler Pro League. Eerste achtervolger Zulte Waregem telt vijf punten minder.