Hazard en Courtois kunnen niet profiteren van Tottenham-nederlaag

Hazard en Courtois kunnen niet profiteren van Tottenham-nederlaag

Gepubliceerd: zondag 12 februari 2017 om 16:32zo 12-02-2017 om 16:32

Premier League-koploper Chelsea heeft zondagmiddag nagelaten om de voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur uit te bouwen naar twaalf punten. Op bezoek bij Burnley kwam de ploeg van Eden Hazard en Thibaut Courtois niet verder dan 1-1. Het gat met Spurs is nu tien punten. 

Chelsea kende een droomstart op Turf Moor. Na een snelle counter gaf Victor Moses de bal mee aan Pedro Rodriguez. Van dichtbij schoot de Spaanse aanvaller binnen. De gasten kregen vervolgens nog een paar prima kansen op een tweede treffer, maar het was Burnley dat op gelijke hoogte kwam - en hoe. Robbie Brady knalde een vrije trap fantastisch langs Courtois. 

Na de pauze leken The Blues het kwijt te zijn. Burnley, dat z'n laatste vijf thuisduels in winst omzette, drong aan en maakte het de defensie van de gasten een paar keer moeilijk. Chelsea slaagde er uiteindelijk in om een punt te pakken. Het gat met Spurs, dat zaterdag verloor van Liverpool (2-0), is gegroeid naar tien punten. Manchester City komt maandag in actie tegen Bournemouth en kan bij winst op acht punten komen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws