Leye zet voet in clubje van Vossen na doelpunten tegen Anderlecht

Leye zet voet in clubje van Vossen na doelpunten tegen Anderlecht

12-02-2017 16:33
2

Voor de winst tegen Anderlecht kon hij niet zorgen, maar Mbaye Leye heeft zich wel in de recordboeken geschoten. Met zijn twee doelpunten tegen Anderlecht schoot hij zich in het clubje van 100. Hij is één van de spelers die meer dan honderd keer scoorde in Eerste Klasse.

De spits trof al na enkele minuten raak tegen Anderlecht en maakte daarmee zijn 99ste in Eerste Klasse. Anderlecht kwam na zijn goal steeds meer opzetten en een doelpunt voor Essevee leek niet meteen meer in de maak. In de tweede helft kreeg de uitploeg echter nog een strafschop. Leye zette zich achter de bal en schoot zich de geschiedenisboeken in. Hij maakte zijn honderdste doelpunt in Eerste Klasse.

Leye is daarmee de 26e speler in de geschiedenis die die mijlpaal kon bereiken. De laatste speler die honderd goals in Eerste Klasse maakte, is huidige Club-spits Jelle Vossen. Ook onder andere Erwin Vandenbergh, Josip Weber, Raoul Lambert, Marc Degryse en Jan Ceulemans staan in het lijstje. Leye scoorde die doelpunten onder andere bij Zulte Waregem, Gent, Standard en Lokeren.