Anderlecht legt de druk bij Club Brugge na winst in aangename topper

12-02-2017 16:20

Anderlecht staat virtueel samen aan de leiding met Club Brugge. Het kon een aangename topper tegen Zulte Waregem met 4-2 winnen, al had het daar aanvankelijk toch de nodige moeite mee.

Veel slechter kon Anderlecht niet aan de wedstrijd beginnen. Na amper enkele minuten stonden de bezoekers al op voorsprong na een geplaatst schot van Mbaye Leye. Zulte Waregem had de bovenhand in het eerste kwartier, maar Anderlecht kwam steeds meer opzetten.

Hanni ontbindt duivels
Onder leiding van de goed spelende Sofiane Hanni kwam Anderlecht op gelijke hoogte. Het ging zelfs van kwaad naar erger voor Essevee toen Hanni zijn eerste helft bekroonde met een assist voor Massimo Bruno: 2-1.

Anderlecht deed het kunstje van Zulte Waregem aan het begin van de tweede helft over. Na nog geen minuut werd er al gescoord. Youri Tielemans profiteerde van een knappe assist van Lukasz Teodorczyk.

De winst voor de thuisploeg leek in de maak, maar Zulte Waregem kwam steeds meer opzetten. Leye maakte het nog bijzonder spannend door een strafschop te scoren. Tot vele grote kansen voor Essevee kwam het echter niet meer. Teodorczyk kreeg nog dé kans op de 4-2, maar hij vergat de onmisbare kans te scoren.

In de laatste minuten van de wedstrijd zorgde Alexandru Chipciu voor de verlossende treffer. Na geklungel in de defensie van Zulte Waregem maakte hij de 4-2. Dat was ook de eindstand. Het staat dankzij de overwinning virtueel naast Club Brugge in de stand.