Oulare door diep dal: Negatief, geen zin om te trainen, asociaal

Oulare door diep dal: "Negatief, geen zin om te trainen, asociaal"

12-02-2017 09:15

Obbi Oulare heeft zaterdag zijn eerste Nederlandse goal gemaakt. De huurling van Willem II maakte de 0-2 tegen Vitesse, zijn eerste goal in anderhalf jaar. Een enorme ontlading voor Oulare, ook al speelde hij een zwakke wedstrijd.

Oulare moet het zelf ook toegeven. Zonder dat doelpunt had zijn match bitter weinig voorgesteld. "Ik heb niks gedaan. Alleen op het einde. Daar ga ik niet over liegen. Ik zag het niet meer gebeuren. Maar toen het gebeurde kwam alles naar boven", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Oulare verruilde in de zomer van 2015 Club Brugge voor Watford, de Engelsen betaalden acht miljoen euro en kregen daar ... nul goals  voor. "De afgelopen achttien maanden waren heel moeilijk. Vraag maar aan mijn vrienden en zeker aan mijn vrouw. Ik had het echt zwaar. Ik heb het zo moeilijk gehad met mijn transfer. Ik ben een jonge gast, er was heel veel druk en iedereen had heel veel verwachtingen." 

Na de goal kreeg Oulare zelfs een gele kaart omdat hij zijn truitje uittrok. Hij heeft nergens spijt van. "Bij die goal kwam alles naar boven. Al die maanden op de tribune. Balen, thuis zijn, uitkijken naar vakanties. Negatief zijn, geen zin hebben om te trainen. Met niemand willen praten. Asociaal worden, terwijl ik dat helemaal niet ben. Dat kwam er allemaal uit. Voor deze momenten speel je voetbal."

Ruimte voor verbetering
Oulare weet bovendien dat hij nog geen honderd procent is. "Ik kan nog veel beter. Conditioneel en voetballend. Na al die maanden is het niet eenvoudig. Iedereen ziet dit als een stap achteruit, maar ik ben echt blij dat ik hier ben. Ik moet gewoon werken. En gewoon weer spelen."