AA Gent faalt tegen Eupen, blunder van Kalinić maakt alles nog erger

11-02-2017 22:26
8

In de strijd om Play-Off 1 heeft AA Gent zaterdag een slechte zaak gedaan. Thuis verloor het met 0-1 tegen Eupen. Pas in de 96e minuut maakten de bezoekers het verschil. Henry Onyekuru strafte een blunder van doelman Lovre Kalinić genadeloos af.

Met het oog op Play-Off 1 mocht AA Gent geen fout maken. KRC Genk, KV Mechelen en Charleroi hadden immers eerder al hun wedstrijd van speeldag 26 gewonnen. Toch gingen de Buffalo's pijnlijk in de fout tegen Eupen. Ondanks heel veel balbezit (68 procent) konden de Buffalo's het verschil niet maken. Meer dan eens speelde Eupen-doelman Van Crombrugge spelbreker voor de thuisploeg.

Ondanks dat Eupen minder de bal had, had het niet minder kansen. Sterker nog, de bezoekers kregen de grote kansen van de match. Ze speelden immers heel wat counters erg scherp uit. Lang bleef het 0-0, maar in de 96e minuut verspeelde AA Gent ook nog een punt. Kalinić trapte over de bal en Onyekuru profiteerde genadeloos.

Door de nederlaag blijft AA Gent achter met veertig punten. Het staat daarmee achtste. KRC Genk en KV Mechelen hebben er elk eentje meer. Charleroi vijfde met 43 punten. Eupen kan onderaan stilaan beginnen rustig te ademhalen. Het telt nu 24 punten. Dat zijn er zes meer dan de laatste in de stand, Moeskroen.