Genk, Charleroi en AA Gent balen, KV Mechelen heeft Vitas

11-02-2017 21:52

KV Mechelen mag blijven dromen van Play-Off 1. Zaterdag ging het met 0-2 winnen op het veld van KV Kortrijk. Uros Vitas scoorde beide doelpunten. De thuisploeg eindigde met tien man na rood voor Tomislav Barbaric.

De afgelopen twee wedstrijd won KV Kortrijk twee keer, maar tegen KV Mechelen kwam het al snel weer terug met de voeten op de grond. Een overtreding van Rolland op Kolovos lag aan de basis van de snelle 0-1. Na zeven minuten liet Vitas zien dat hij een vrije trap kan nemen.

Na de vroege openingsgoal had KV Kortrijk nooit echt een antwoord in huis. KV Mechelen bleef de betere ploeg. Ook na de rust konden de Kerels geen vuist maken. Toen Barbaric een fout maakte op Filipovic was de wedstrijd helemaal over. Barbaric kreeg immers zijn tweede gele kaart en dus rood. Met zijn tweede geslaagde vrije trap van de avond maakte Vitas er enkele tellen later 0-2 van. Dat was meteen ook de eindstand.

Door de zege telt KV Mechelen nu net zoals KRC Genk 41 punten. De strijd om Play-Off 1 blijft dus ontzettend spannend.