Charleroi ontsnapt tegen Westerlo, bezoekers kraken in de slotfase

11-02-2017 21:48

Zaterdag leek Westerlo op weg naar drie belangrijke punten in de Jupiler Pro League. Tegen Charleroi kwam het vlak voor de rust op voorsprong, maar uiteindelijk verloor het nog met 2-1.

Met oog op Play-Off 1 mocht de thuisploeg niet met de punten morsen. Charleroi trok daarom tegen Westerlo meteen ten aanval. Een kopbal van Harbaoui in de eerste minuut was veelzeggend voor de drang van de Zebra's.

Pas na goed twintig minuten kwam Westerlo in de partij. Naar mate de eerste helft vorderde namen de bezoekers het heft in handen. Uiteindelijk leverde dat vijf minuten voor de pauze ook de 0-1 op. Elton Acolatse bracht Westerlo op voorsprong.

Dol slotkwartier
Na de rust ging Charleroi op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte lang niet, waardoor het publiek ook begon te morren. In de 67e minuut kreeg Ganvoula de kans op de 0-2, maar hij faalde voor doel. Dat bleek even later een dure misser, want op een kwartier van het einde maakte Marcq de 1-1.

Drie minuten van het einde werd het nog pijnlijker voor Westerlo. Na een voorzet van Baby kon Van Langendonck de bal onvoldoende wegwerken. Benavente profiteerde en bezorgde Charleroi zo drie belangrijke punten.