Oostende wint dankzij laat doelpunt op het veld van Excelsior Moeskroen

11-02-2017 19:52

KV Oostende heeft zaterdagavond met veel moeite gewonnen op het veld van Moeskroen. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar David Rozehnal zorgde in de slotfase alsnog voor de verlossing voor Oostende.

Thuisploeg Moeskroen zat meteen goed in de wedstrijd. De Henegouwers kwamen een paar keer gevaarlijk opzetten, maar KVO-doelman William Dutoit hield zijn netten schoon in het openingskwartier. Iets voor het halfuur moest Dutoit zich toch omdraaien.

Simon Diedhiou speelde Deivydas Matulevicius vrij met een knappe no-look pass. De Litouwer twijfelde niet en zette de verdiende 1-0 op het scorebord. Moeskroen kroop achteruit na het openingsdoelpunt en liet de bal aan Oostende, dat geduldig op zoek ging naar een gaatje in de afweer.

Kort voor het rustsignaal kwam Oostende terug in de wedstrijd. Na goed werk van Yassine El Ghanassy en Fernando Canesin Matos kon Landy Dimata de gelijkmaker voorbij Matej Delac werken. De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld als de eerste helft.

Moeskroen drukte KVO tegen de eigen achterlijn met enkele vrije trappen en hoekschoppen op rij. Oostende kreunde, maar bleef overeind. De Kustjongens probeerden zich terug in de wedstrijd te knokken, maar botsten op een sterk Delac, die een kopbal van Antonio Milic met de vingertoppen over de lat duwt.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar daar besliste Rozehnal anders over. Hij ramde een doorgekopte hoekschop aan de tweede paal binnen. Een koude douche voor Moeskroen, dat door dit nieuwe verlies troosteloos laatste blijf in de Jupiler Pro League. Oostende doet een goede zaak met het oog op Play-Off 1.