Man United wint simpel en klimt over Liverpool heen; puntenverlies Everton

Man United wint simpel en klimt over Liverpool heen; puntenverlies Everton

11-02-2017 18:00

Manchester United is zaterdagmiddag over Liverpool heengeklommen op de Premier League-ranglijst. The Red Devils wonnen in eigen huis simpel van Watford (2-0) en staan nu op de vijfde plaats. Liverpool speelt later op de avond in eigen huis tegen Tottenham Hotspur. 

United begon tegen Watford wat stroef. In de loop van de eerste helft namen de kansen toe. Nadat topscorer Zlatan Ibrahimovic een grote kans had gemist - een kopbal van dichtbij ging er niet in - was het even later wél raak. Een combinatie over meerdere schijven eindigde bij Juan Mata, die met zijn linker binnenschoot. 

Van het zwakke Watford had het team van manager José Mourinho werkelijk niets te duchten. Na een uur spelen werd de wedstrijd beslist. Uitblinker Anthony Martial maakte op aangeven van Ibrahimovic 2-0. De 35-jarige Zweed kreeg zelf nog een paar kansen op de derde United-treffer, maar goals vielen er niet meer. Marouane Fellaini mocht in de slotfase invallen bij United.

Het Everton van Romelu Lukaku verspeelde op bezoek bij het laaggeklasseerde Middlesbrough twee punten. Het bleef 0-0. Southampton drukte Sunderland nog dieper in de problemen door met 4-0 te winnen bij de hekkensluiter. Winteraankoop Manolo Gabbiadini tekende voor de eerste twee doelpunten. Jason Denayer (eigen doelpunt) en Shane Long maakten het kwartet compleet. Denayer speelde net als Adnan Januzaj de hele wedstrijd bij Sunderland.

Christian Benteke en Crystal Palace zakken steeds verder weg in de Premier League. Dit weekend werd alweer verloren. Stoke City won met 1-0. Benteke stond de hele wedstrijd tussen de lijnen. Nacer Chadli opende de score voor West Bromwich Albion tegen West Ham United. In de tweede helft zorgden Feghouli en Lanzini echter voor de ommekeer. In de slotfase kon McAuley toch nog een puntje veilig stellen voor de club van Chadli.