Scorende Hazard wint met Gladbach; blamage voor Leipzig en Dortmund

11-02-2017 17:35

Bayern München heeft zaterdagmiddag optimaal geprofiteerd van puntenverlies van RB Leipzig. De koploper won in blessuretijd van Ingolstadt, onder meer dankzij Arjen Robben, terwijl Leipzig in eigen huis verrassend onderuit ging tegen Hamburger SV: 0-3.

Der Rekordmeister domineerde negentig minuten lang op bezoek bij Ingolstadt, dat op de zeventiende plek staat in de Bundesliga. Grote kansen waren er voor onder meer Robert Lewandowski en Thomas Müller. De thuisploeg slaagde er héél lang in om de nul te houden, tot de allerlaatste minuut. Arturo Vidal scoorde. Robben kwam in de 74e minuut in het veld en prikte er na de late openingstreffer ook nog één in.

Bayern liep drie punten uit op Leipzig, omdat die ploeg in eigen huis een off-day kende tegen laagvlieger Hamburger SV. Kyriakos Papadopoulos en Walace tekenden binnen het halfuur voor de eerste twee treffers. Aaron Hunt maakte er in de slotfase 0-3 van. Leipzig blijft op 42 punten staan, Bayern heeft er nu 50.

Borussia Mönchengladbach won met 0-1 op het veld van Werder Bremen dankzij een doelpunt van Thorgan Hazard. De Belg maakte na elf minuten al de winnende treffer. Het was de vijfde seizoenstreffer voor Hazard in de Bundesliga.

Nummer drie Eintracht Frankfurt ging stevig onderuit bij Bayer Leverkusen: Javier Hernández was de grote man met twee doelpunten. Leverkusen-trainer Roger Schmidt kon de zege goed gebruiken. Volgens diverse media staat hij zwaar onder druk. Borussia Dortmund (vierde plek) blameerde zich. Hekkensluiter Darmstadt 98 was met 2-1 te sterk.