Dury weet hoe zijn ploeg Teodorczyk onschadelijk moet maken

Dury weet hoe zijn ploeg Teodorczyk onschadelijk moet maken

11-02-2017 15:44

Zulte Waregem speelt zondag in het Astridpark de topper tegen Anderlecht. Essevee-trainer Francky Dury hoopt eindelijk een resultaat te boeken op bezoek bij een concurrent. Daarvoor zal met name Anderlecht-topscutter in de gaten moeten worden gehouden.

Dury wil ook punten gaan pakken op lastige verplaatsingen. "We hebben verloren op Genk, op Gent, op Standard en op Charleroi. Als je straks aan Play-Off 1 deelneemt, moet je vijf uitmatchen bij die toppers spelen en daar ook wat punten pakken. Daarom wil ik op Anderlecht een goede match spelen en punten halen: om vertrouwen te tanken in het vooruitzicht van wat daarna nog komt", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Het zal belangrijk zijn om Teodorczyk uit te schakelen. Dury weet wat daarvoor nodig is. "Je kunt kort op hem spelen, maar dan loopt hij weg in je rug. Al die centrale verdedigers die als opdracht kregen 'geef hem geen ruimte in de box', hebben hem weten scoren. Het is de pass naar Teodorczyk die je eruit moet krijgen'', besluit de succesvolle coach van Zulte Waregem.