Alderweireld is een klasse apart: Amper één fout om de vier matchen

Alderweireld is een klasse apart: Amper één fout om de vier matchen

11-02-2017 12:27

Toby Alderweireld wordt momenteel door veel kenners gezien als de beste verdediger van de Premier League. De cijfers tonen ook aan dat de Rode Duivel een onmisbare steunpilaar is bij Tottenham Hotspur. Opvallend: 'Mega Toby' heeft nauwelijks fouten nodig om de spitsen af te stoppen.

Alderweireld maakt sinds zijn komst de minste overtredingen en is zelfs een klasse apart. ''In twee seizoenen maakte hij veertien overtredingen in 4.804 minuten. Dat is één om de 383 minuten of 3,8 wedstrijden. Sinds Alderweireld bij Tottenham tekende, in de zomer van 2015, doet geen enkele verdediger beter'', schrijft Het Nieuwsblad. Per Mertensacker (1 fout per 293 mintuten) en John Stones (1 fout per 283 minuten) volgen op ruime afstand.

De Spurs doen het defensief ook beduidend minder als Alderweireld ontbreekt. ''Met Alderweireld in de ploeg krijgt Tottenham weinig doelpunten tegen: zeven goals in zestien duels mét de Antwerpenaar, acht goals in acht duels zonder hem. Eén goal viel nadat hij geblesseerd was uitgevallen. Met zestien tegengoals in totaal heeft Tottenham de beste verdediging in de Premier League'', benadrukken de statistieken de belangrijke rol van Alderweireld.