Domper voor supporters: 'Geen voetbalrechten meer voor Proximus of Telenet'

Domper voor supporters: 'Geen voetbalrechten meer voor Proximus of Telenet'

Gepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 om 12:20za 11-02-2017 om 12:20

Het is niet zeker dat u volgend seizoen nog naar de Jupiler Pro League kan kijken op Telenet of Proximus. Momenteel worden alle wedstrijden nog door beide operatoren uitgezonden. Maar voor het volgende tv-contract zijn de spelregels veranderd.

Telecommunicatiebedrijven zoals Proximus en Telenet mogen vanaf nu niet meer exclusief bieden op de uitzendrechten. Aparte kanalen zoals Eleven Sports kunnen dat wel nog. Het is twijfelachtig of Proximus of Telenet onder deze voorwaarden nog zullen meedingen naar de rechten.

Volgens Het Nieuwsblad is het nieuwe contract op maat geschreven van Eleven Sports, een nieuwe speler op de markt. De grote baas bij Eleven is Andrea Radrizzani, tevens eigenaar van Leeds United én één van de stichters van MP & Silva. Dat bedrijf haalde drie jaar geleden de Belgische uitzendrechten binnen.

Ondertussen is MP & Silva in Chinese handen, maar Radrizzani zit nog steeds in de raad van bestuur van het Chinese bedrijf. Het is dus goed mogelijk dat MP & Silva de rechten verkoopt Eleven Sports, aangezien MP & Silva de rechten op dit ogenblik met verlies doorverkoopt aan Proximus en Telenet.

Bovendien moet MP & Silva vanaf volgend seizoen contractueel 80 miljoen euro per jaar betalen aan de Pro League voor de uitzendrechten. Om het verlies in te perken of winst te maken, hoopt MP & Silva de rechten duurder te kunnen doorverkopen. Het is maar de vraag of Proximus en Telenet willen meegaan in deze biedstrijd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws