WOW! Lukaku kan Ronaldo passeren en komt in de buurt van Lionel Messi

WOW! Lukaku kan Ronaldo passeren en komt in de buurt van Lionel Messi

11-02-2017 11:00

Romelu Lukaku gaat de 25e speelronde van de Premier League in als topschutter. Je zou bijna vergeten dat 'Big Rom' nog altijd pas 23 is. Zijn cijfers bewijzen dat hij voor zijn leeftijd al een waanzinnige staat van dienst heeft als doelpuntenmaker.

Lukaku moet dus nog 24 worden, maar hij heeft inmiddels al liefst 76 Premier League-goals weten te produceren. Zaterdag volgt tegen het worstelende Middlesbrough mogelijk zelfs al nummer 77. Bij één goal komt de Everton-spits op gelijke hoogte met niemand minder dan Cristiano Ronaldo. Mocht de Rode Duivel niet tot scoren komen, dan heeft hij nog tot 13 mei om superster Ronaldo te passeren. Dat gaat Lukaku zonder twijfel lukken.

Onze landgenoot staat momenteel op zestien competitietreffers. Mocht hij er dit seizoen nog tien maken dan doet hij even goed als Wayne Rooney, die 86 keer scoorde voor zijn 24e verjaardag. Robbie Fowler en Michael Owen zijn echter buiten bereik, want zij gingen over de grens van de honderd doelpunten.


Het rijtje is indrukwekkend, maar de volgende lijst is nog imponerender. Lukaku scoorde in zijn loopbaan tot op heden 136 goals in 303 duels. Als 23-jarige komt Lukaku zelfs in de buurt van Lionel Messi. Enkel Neymar steekt er met kop en schouders bovenuit.