Flop van AA Gent is nu een absoluut fenomeen op de Nederlandse velden

Flop van AA Gent is nu een absoluut fenomeen op de Nederlandse velden

11-02-2017 10:25

Kent u Tom Boere nog? De Nederlandse spits stond 2,5 seizoenen onder contract bij AA Gent, maar flopte daar volledig. Boere keerde terug naar zijn vaderland en is daar nu een enorme sensatie.

AA Gent nam Boere in januari 2012 met veel verwachtingen over van Ajax, waar hij veelvuldig scoorde bij de beloften. Boere mocht in zijn eerste seizoen drie keer invallen en kwam tot 68 minuten in het shirt van de Buffalo's. Daar zou het opvallend genoeg bij blijven. Gent verhuurde hem het volgende seizoen aan Hoogstraten, maar ook daar kon hij weinig imponeren met vier treffers in achttien duels. In de zomer van 2014 mocht hij dan ook transfervrij vertrekken naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven.

In Eindhoven deed Boere het redelijk, maar pas dit seizoen is Boere helemaal los. Boere scoort sinds zijn komst bij FC Oss, een andere tweedeklasser in Nederland, aan de lopende band. Hij is simpelweg niet te stoppen voor defensies. De 24-jarige Boere scoorde liefst 24 goals(!) in 24 matchen in de Jupiler League. Vrijdagavond schoot de voormalige jeugdinternational weer twee keer raak. In januari stond Boere al hoog op de lijstjes van de clubs uit de Eredivisie en het is bijna zeker dat de doelpuntenmachine deze zomer een stap omhoog zet.