Ex-Genkie krijgt het bijzonder zwaar: Grootste ontgoocheling van mijn seizoen

Ex-Genkie krijgt het bijzonder zwaar: "Grootste ontgoocheling van mijn seizoen"

11-02-2017 08:08

Zoals steeds hoopte Sint-Truiden grote buur KRC Genk een hak te zetten in de Limburgse derby, maar vrijdagavond werd die ambitie helemaal niet waargemaakt. Op eigen veld werden de troepen van Ivan Leko ingeblikt met 0-3. Een verlies dat bijzonder zwaar viel bij Stef Peeters.

De metronoom van de Kanaries heeft een verleden bij Genk, wat hem emotioneel maakte na afloop van de partij. "Wat wil je dat ik zeg? Dit is mijn grootste ontgoocheling van het seizoen. Niet alleen omdat we verloren, ook omdat we gewoon onze slechtste match van het seizoen speelden", is hij duidelijk in Het Laatste Nieuws. "En dat uitgerekend op ons Stayen. Voor volle tribunes. Een totale offday was het. Dat me dit tegen mijn ex-ploeg overkomt, maakt het allemaal nog triester."

"Misschien waren we te zeer gefocust op deze match?", vraagt Peeters zich openlijk af. "Misschien toonden we te veel respect voor hen? Zeg jij het maar. Normaal moeten we het hebben van onze collectiviteit, duelkracht en energie. Maar net op die vlakken waren zij vandaag veel sterker." Door de nederlaag is STVV nog niet definitief degradatiegevaar. Als hekkensluiter Royal Excelsior Moeskroen dit weekend wint, komen de Henegouwers op vijf punten van de Limburgers.