Lommel dient klacht in bij KBVB wegens 'fouten van scheidsrechter' tegen Cercle

Lommel dient klacht in bij KBVB wegens 'fouten van scheidsrechter' tegen Cercle

10-02-2017 18:40

Voor de tweede keer in een paar weken tijd dient Lommel United klacht in bij de Koninlijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Ditmaal wegens 'fouten van de scheidsrechter' tijdens het duel met Cercle Brugge van vorig weekend.

Lommel slikte in de extra tijd een late goal van Pele Mboyo, waardoor het met 0-1 onderuit ging tegen Cercle. Het doelpunt van Mboyo was duidelijk buitenspel, maar werd toch goedgekeurd. Eerder in de wedstrijd werd een goal van de Limburgers afgekeurd, hoewel de kopbal van Wouter Corstjens over de doellijn was gegaan.

"Onze wedstrijd tegen Cercle Brugge kende een onrechtvaardig einde", aldus de rode lantaarn in tweede klasse. Na de partij braken er supportersrellen uit. Enkele verenigingen schreven een open brief aan scheidsrechtersbaas Johan Verbist waarin ze gewag maakten van 'ongeziene competitievervalsing'.

Tubeke
Na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Tubeke diende Lommel als eens klacht in bij het Bureau Arbitrage van de KBVB. Toen kreeg een Lommel-speler rood na acteerwerk van Tubeke-speler Camargo. Zaterdag buigt het bureau zich over de Lommmelse