Zelfkritiek bij Anderlecht: ''Teo kan het verschil niet alleen maken''

Zelfkritiek bij Anderlecht: ''Teo kan het verschil niet alleen maken''

10-02-2017 18:20

Anderlecht ontvangt zondag Zulte Waregem voor de 26e speeldag in de Jupiler Pro League. De thuisploeg beseft dat het dit weekend veel beter moet dan tegen Lokeren (0-0).

Anderlecht speelde zeer ondermaats op Daknam en kwam nauwelijks tot grote kansen. ''Het was zeker geen goede match'', erkende ook Leander Dendoncker vrijdag op de persconferentie. ''Maar ik denk dat de weken ervoor helemaal niet slecht waren, dus ik denk dat we ons daar aan op moeten trekken. Gewoon vooruit kijken en nu zoveel mogelijk punten proberen te pakken'', zo probeerde de sterkhouder positief te blijven.

Dendoncker lichtte ook toe wat er tegen Lokeren niet in orde was. ''Er ontbrak aanwezigheid in de zestien. Dat is het eerste wat de trainer na zijn terugkeer heeft gezegd toen hij het over de wedstrijd tegen Lokeren had. We zijn er ons van bewust dat we in de zone van de waarheid moeten zijn. Teo (Lukasz Teodorczyk, nvdr.) kan het verschil namelijk niet alleen maken. Het is dus aan ons om hieraan te werken'', aldus Dendoncker.

De Rode Duivel ging nog iets verder in op de prestatie tegen Lokeren. ''Het is ook zo dat de voorzetten niet goed waren tegen Lokeren. We hebben er een tiental in de tribune getrapt. Zoals ik al zei is het aan ons om hieraan te werken'', zo schroomde hij de zelfkritiek niet.