De Sutter verdedigt zich tegen kritiek: ''Ik had het moeilijk''

De Sutter verdedigt zich tegen kritiek: ''Ik had het moeilijk''

10-02-2017 17:15

Tom De Sutter scoorde dit seizoen pas drie keer en dat zorgt voor wat ontevredenheid onder Lokeren-supporters. De 31-jarige heeft wel enigszins begrip voor de fans.

''Wat ik begrijp, is dat de fans zich afvragen waarom ik mijn topniveau nog niet gehaald heb. Ik had het moeilijk in het begin van het seizoen. In Turkije bij Bursaspor had ik vrijwel niets gespeeld en dan kom je hier aan in Lokeren. Je mist een deel van de voorbereiding, je begint niet top aan het seizoen... Dan gaat het gewoon niet vlot'', reageert De Sutter in Het Nieuwsblad.

De Sutter had ook behoeft aan een andere aanpak bij zijn aankomst. ''Ik had ook nood aan intensieve trainingen om mijn vertrouwde niveau terug te halen, maar Georges (coach Leekens, die in otkober werd ontslagen, nvdr.) hanteerde een andere aanpak. Hij koos voor lange, iets kalmere trainingen. Dat zorgde voor een goede conditionele basis, maar de intensiteit die je nodig hebt om wedstrijden naar je hand te zetten, kregen wij er niet door.''

Ondanks de mindere statistieken voelt De Sutter zich prettig bij Lokeren, waar hij het fijn vindt om als targetspits te spelen. ''Mensen rekenen me misschien wel af op mijn cijfers, maar ik hecht meer waarde aan hoe de trainers mij in ploegverband zien. Trouwens, mijn cijfers. Hoeveel grote kansen heb ik dit seizoen al gemist? Weinig, denk ik.'' (gniffelt)