UPDATE: Lokeren kondigt vertrek van tweede speler aan

UPDATE: Lokeren kondigt vertrek van tweede speler aan

13-02-2017 18:10

Lokeren is onder Runar Kristinsson weggekropen van de degradatiestrijd. De Waaslanders hebben zich in de winter ook lichtjes versterkt en namen afscheid van enkele overbodige spelers. Dario Melnjak en Besart Abdurahimi kunnen worden toegevoegd aan dat laatste lijstje, aldus Het Laatste Nieuws.

Lokeren is er nog in geslaagd om de twee ergens anders te stallen. Melnjak trekt op huurbasis naar Slaven Belupo. De Kroatische eersteklasser bedong ook een aankoopoptie op de 24-jarige linksachter. De Kroaat arriveerde in de winter van 2015 op Daknam, maar overtuigde niet. Hij was nog maar net terug van een uitleenbeurt aan Neftchi Baku.

Ook Abdurahimi zoekt alweer andere oorden op. De flankspeler trekt eveneens op uitleenbasis naar KF Shkëndija. De Macedonische club heeft wel geen aankoopoptie in de overeenkomst laten opnemen. Het is alweer de derde keer dat hij wordt verhuurd. Eerder trok hij naar het Kazachse Astana en het Japanse Cerezo Osaka.

Update 13/02 om 09.10 uur: De tranfer van Abdurahimi is officieel rond. Lokeren laat de speler gratis gaan naar KF Shkëndija. Het contract op Daknam werd stopgezet. "Ik zal mijn best doen om de komende maanden de doelstellingen van de club mee te helpen bereiken", aldus de speler bij zijn prestentatie. 

Update 18.10 uur: Ook Melnjak vertrekt bij de club. Dat kondigde Lokeren aan op de officiële website. "Melnjak was de voorbije maanden op huurbasis in Azerbeidzjan aan de slag bij FC Neftchi. Die huurovereenkomst werd niet vernieuwd", klinkt het. "Hij keert nu terug naar zijn ex-club Slaven Belupo. Hij wordt verhuurd tot augustus van dit jaar. Zijn nieuwe club heeft ook een aankoopoptie bedongen", aldus Lokeren.