Anderlecht-speler strijdvaardig: ''Gouden Schoen voor Brugge is motivatie''

Anderlecht-speler strijdvaardig: ''Gouden Schoen voor Brugge is motivatie''

10-02-2017 14:00

Anderlecht stond woensdag met lege handen na het Gala van de Gouden Schoen. De Brusselaars moesten toezien hoe rivaal Club Brugge liefst vier prijzen mee naar huis nam. 

José Izquierdo pakte met de Gouden Schoen de hoofdprijs van de avond door Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk af te troeven. Verder waren er nog Brugse awards voor trainer Michel Preud'homme, doelman Ludovic Butelle en de Brugse supporters. Leander Dendoncker reageerde vrijdag strijdvaardig op de triomfen van Club. "De Gouden Schoen voor Brugge is een motivatie. Aan ons nu om kampioen te worden en dan op de volgende Gouden Schoen de individuele prijzen te pakken'', zei Dendoncker op de persconferentie.

De sterkhouder van paars-wit wilde verder vooruit kijken naar de topper tegen Zulte Waregem. Dendoncker wou echter niet te lang blijven stilstaan bij de overwinning van Club en blikte vooruit naar "We zullen er alles aan doen om onze eerste topper van het jaar in eigen huis te winnen. Maar Zulte Waregem heeft een zeer goede ploeg met veel ervaring. We zullen op onze hoede moeten zijn'', beseft Dendoncker.