Daerden over uitblinker Sint-Truiden: ''Dat doet geen pijn in Genk

Daerden over uitblinker Sint-Truiden: ''Dat doet geen pijn in Genk"

10-02-2017 11:50

Sint-Truiden en Racing Genk strijden vrijdagavond in de altijd veelbeladen derby om de eer van Limburg. Voor STVV-sterkhouder Stef Peeters is het een speciaal duel, want hij heeft een verleden bij de 'grote broer' uit Genk.

Peeters doorliep de jeugdopleiding van Racing Genk, maar wist niet door te breken in het eerste elftal. Via de Nederlandse Tweede Klasse belandde hij afgelopen zomer in Sint-Truiden, waar hij snel is uitgegroeid tot een onmisbare pion. De middenvelder was dit seizoen al goed voor vier treffers en liefst negen assists in de Jupiler Pro League. 

Jos Daerden, T2 van Genk, vindt het niet pijnlijk dat Peeters juist doorbreekt bij de rivaal. "Dat is niet pijnlijk. Hij heeft dat afgedwongen. Twee jaar geleden was hij bij MVV ook nog niet de speler die hij nu is. Maar kijk ook naar Siebe Schrijvers en Leandro Trossard. Een uitleenbeurt betekent niet het einde", aldus Daerden in TVL Sportcafé.

Daerden is positief over de 25-jarige Peeters. "Je bepaalt nog altijd zelf wat je toekomst is. Als je dan kunt terugkomen zoals Siebe en Leandro en ook Stef, dan is dat positief, maar het zegt ook dat ze die laatste stap hebben kunnen zetten'', besluit de assistent van Albert Stuivenberg.