Zet Broos een punt achter zijn carrière? Afrika Cup is een mooi einde

Zet Broos een punt achter zijn carrière? "Afrika Cup is een mooi einde"

10-02-2017 10:30
1

De carrière van Hugo Broos scheert momenteel hoge toppen. Na de zege in de Afrika Cup met Kameroen staan de clubs in de rij, een goed moment om ... te stoppen?

De ondertussen 64-jarige coach windt er op Sporza geen doekjes om. Hij staat heel dicht bij het einde van zijn carrière. "Ik lig nog een jaar onder contract in Kameroen. Ik probeer om dat uit te doen, want het kan snel veranderen. Daarna zien we wel. Mijn carrière loopt ten einde. Voor mezelf staat dat vast. Ik werk geen 2 of 3 jaar meer", verzekert hij. "Er zal belangstelling zijn, dat weet ik. We zullen zien wat de toekomst brengt. De Afrika Cup is alvast een mooi einde."

Broos heeft wel de Confederations Cup en misschien ook het WK om naar uit te kijken. "De Confederations Cup gaan we niet winnen. Het wordt wel een goede test. Met een match tegen Duitsland en Chili bijvoorbeeld zullen we weten waar we op wereldvlak staan. Belangrijker worden de WK-kwalificatiewedstrijden in september tegen Nigeria. In die dubbele confrontatie moeten we absoluut 4 op 6 halen om ons alsnog te plaatsen voor de eindronde."

Lees ook: Broos is back: "Nu genieten van mijn kleinkinderen"