Positieve discriminatie bij Anderlecht, speler zeker van plaats in de kern

Positieve discriminatie bij Anderlecht, speler zeker van plaats in de kern

10-02-2017 10:31

Anderlecht huurt dit seizoen Massimo Bruno. Overtuigen kon de winger nog niet echt. Toch hoeft hij niet te vrezen voor een plaats in de kern.

Elke ploeg die op het wedstrijdblad wil hebben, moet minstens zes Belgen selecteren. Voor Bruno is dat handig, want veel Belgen heeft Anderlecht niet op overschot. "Het voordeel van die regel is dat ik nu al altijd bij de kern van 18 ben", grapt Bruno in Het Nieuwsblad.

"Neen, zo wil ik niet redeneren. Ik wil geselecteerd worden omdat ik het verdien. Natuurlijk was het hard om na een goeie december weer op de bank te moeten zitten, maar hoe ouder je wordt hoe beter je die klappen kunt verwerken."

Toekomst
Anderlecht lichtte de aankooptie bij RB Leipzig nog niet. Bruno ziet het langer verblijf bij Anderlecht wel zitten, "We zien wel. Anderlecht is sowieso de club van mijn hart en het zal nooit een slechte optie zijn hier te blijven, maar in voetbal kan alles snel gaan. Leipzig volgt me nog wel, maar ik weet niet of zij een terugkeer willen. Misschien komen er ook andere clubs aankloppen."