Ryan speelt open kaart: Ik hoopte dat Club-fans het zouden begrijpen

Ryan speelt open kaart: "Ik hoopte dat Club-fans het zouden begrijpen"

10-02-2017 10:15
8

Mathew Ryan was afgelopen winter één van dé gespreksonderwerpen uit de Belgische competitie. Hij werd gelinkt aan Anderlecht, wat zijn relatie met de fans van Club Brugge aardig had vertroebeld. Bij BeInSports geeft hij aan dat de vele berichten van blauw-zwarte fans indruk maakten.

Ryan werd in de winter overspoeld door berichten van fans die niet wilden dat hij naar Anderlecht ging. Daar bleef hij niet onbewogen bij. "Er was interesse van Anderlecht, dat is een veel grotere rivaal dan Genk. Toen dat lekte naar de media kreeg ik berichten van supporters die niet blij waren met dat nieuws", zo vertelt de Australiër.

De keuze voor Genk is volgens Ryan stukken minder controversiëel. "Iedereen steunt me nu, daar hoopte ik ook op. Ik hoopte dat ze zouden begrijpen dat ik naar Genk ging om mijn carrière op de rails te krijgen. De mensen uit Brugge vinden het vooral leuk dat ik niet ben terechtgekomen bij Anderlecht. Met Genk hebben ze wel een degelijke relatie, al zijn het wel twee grote clubs en hebben ze sowieso rivaliteit."