Lokeren beleeft tegenvallend seizoen: Rotte appels in de kern

Lokeren beleeft tegenvallend seizoen: "Rotte appels in de kern"

10-02-2017 09:15
3

Tom De Sutter is voorlopig niet de toptransfer waar Lokeren op had gehoopt. Hij maakte nog maar drie doelpunten en Lokeren heeft zowaar de slechtste aanval van Eerste Klasse A. De Sutter roept verzachtende omstandigheden in. Hij moet van heel ver komen.

Nadat hij nauwelijks gespeeld had bij het Turkse Bursaspor was Georges Leekens niet de trainer die hij zocht. "Ik wil Georges en zijn werkwijze niet afbreken, hij heeft er veel successen mee behaald, maar we hadden zwaardere trainingen nodig. Toen ook nog een aantal andere spelers vonden dat de trainingen niet zwaar genoeg waren, hebben we dat eens voorgelegd aan de assistenten, maar met onze opmerkingen werd er maar weinig gedaan", herinnert De Sutter zich in Het Nieuwsblad.

Daarnaast was er bitter weinig discipline bij Lokeren. "Ook het feit dat er los omgesprongen werd met de groep werkte niet zo goed. Er zaten een paar rotte appels in de kern die het daardoor lieten hangen en een paar jonge jongens lieten zich hierdoor meetrekken. Als je bij Club Brugge even dacht het wat rustiger aan te kunnen doen, dan kreeg je meteen Timmy Simons te zien die zich volledig gaf op training. Met zo'n voorbeeld denk je als ploegmakker ook wel dat je je maar beter volledig smijt."