Van Basten kan niet tippen aan Lukaku: 'Daarin beter dan hem'

Van Basten kan niet tippen aan Lukaku: 'Daarin beter dan hem'

10-02-2017 08:06
1

Everton-manager Ronald Koeman is dolblij met de aanwezigheid van een topspits als Romelu Lukaku bij The Toffees. Zijn broer en assistent-manager Erwin Koeman vindt zijn aanvalsleider op sommige punten zelfs beter dan Marco van Basten.

"Ik vind dat Romelu wat betreft het afmaken van kansen zelfs beter is dan Van Basten", zegt Erwin op de clubsite van Everton. Ronald: "Romelu is één van de beste spelers, zelfs vergeleken met enkele spelers uit mijn tijd. Hij is wereldklasse en weet ook dat hij zichzelf moet ontwikkelen om een completere spits te worden. Maar zijn afronding is van wereldklasse."

Erwin haakt in als het gaat om een eventuele topscorerstitel voor Lukaku. "Het is altijd een goede ambitie voor een spits om te hebben en zijn vier goals van vorige week zijn echt een boost. Maar kijk niet te veel naar het aantal doelpunten, anders focus je je alleen nog maar daarop. Focus je op het team, je taken als we de bal niet hebben, je loopacties. We weten dat hij een kans afmaakt, als hij er eentje krijgt."

Lees ookGeen toptransfer? "Lukaku vertrekt volgende zomer niet"