DE TIEN: Jupiler Pro League-spelers die in de zomer gratis de deur uit wandelen

DE TIEN: Jupiler Pro League-spelers die in de zomer gratis de deur uit wandelen

Gepubliceerd: vrijdag 10 februari 2017 om 11:00vr 10-02-2017 om 11:00

De winterse transferperiode zit er net op, maar wees maar zeker dat heel wat Belgische clubleiders alweer met hun hoofd bij de volgende mercato zitten. Tegenwoordig kan elk team immers altijd wel versterking gebruiken. Die kwaliteitsinjecties hoeven niet per se schatten van mensen te kosten. Soms kan het zelfs gratis. VoetbalPrimeur.be vond tien talentvolle spelers uit de Jupiler Pro League die binnen een half jaar uit hun contract lopen.

Mamadou Bagayoko (Sint-Truiden)
Hij behoorde tot de Ivoriaanse selectie op de recente Afrika Cup. In actie kwam Bagayoko echter niet in Gabon. Daardoor kreeg de rechtsback niet de kans om zich vanuit een mooi uitstalraam in de kijker te voetballen. Dat moet dan maar in zijn laatste maanden bij de Kanaries gebeuren. De 27-jarige verdediger heeft alvast voldoende kwaliteiten.

Franck Berrier (KV Oostende)
Dood en begraven leek hij, Berrier, tot hij dit seizoen weer helemaal boven water kwam aan de kust. De Franse regisseur, ooit de beste spelverdeler in onze competitie, strooit weer met knappe passes en legt bovendien meer ijver aan de dag dan ooit tevoren. De vraag rest of iemand het aan durft deze 33-jarige nog in huis te halen.

Roman Bezus (Sint-Truiden)
Eerlijk is eerlijk: toen STVV afgelopen zomer Bezus presenteerde, dachten we dat de Limburgers een geweldige zaak gedaan hadden. Iemand met een verleden bij Dynamo Kiev en Dnipro Dnipropetrovsk moet immers zijn mannetje kunnen staan op Stayen. Toch kwam het er niet helemaal uit onder Ivan Leko. Ergens anders misschien wel?

Marco Bizot (KRC Genk)
De doelman zal zeker gegeerd wild zijn de komende maanden, al gooit een recente blessure wel wat roet in het eten. Toch zal Bizot zich geen zorgen hoeven te maken. De Nederlander kan terugblikken op een meer dan degelijk 2016. Toch lijkt hij het in de zomer over een andere boeg te gaan gooien. Lonkt een terugkeer naar het noorden?

Gertjan Demets (KV Kortrijk)
Onmisbaar was hij ooit in het Guldensporenstadion, Demets. Het jeugdproduct van Club Brugge acteerde er een beetje als de Andrea Pirlo van de armen. Sinds de komst van Karim Belhocine is de West-Vlaming echter volledig naar de achtergrond verdwenen. Het lijkt ons sterk dat de concurrentie hier niet op zal inspelen.

Eyong Enoh (Standard Luik)
Het niveau van in zijn periode bij Ajax zal de Kameroener ongetwijfeld nooit meer halen. Toch kan hij voor de mindere goden uit het Belgische voetbal nog steeds een nuttige pion betekenen als breker op het middenveld. Met zijn ervaring, duelkracht en winnaarsmentaliteit zou hij een jong elftal veel kunnen bijbrengen.

Andile Jali (KV Oostende)
Vanuit zijn zetel, zo voetbalt de metronoom van KVO het liefst. Intrinsiek heeft Jali de capaciteiten om bij elk Belgisch team in de basis te staan, maar hij durft het al eens te laten hangen... Dat legt de Zuid-Afrikaan dit seizoen geen windeieren. Van Yves Vanderhaeghe (en Marc Coucke) mag hij daarom andere oorden opzoeken.

Francis N’Ganga (Sporting Charleroi)
Jarenlang een stille kracht in onze hoogste voetbalafdeling. Al 118 keer mocht de Congolese Fransman de linkerflank afdweilen in competitieverband. Felice Mazzu weet aan geen ander wat hij aan N’Ganga heeft, maar blijkbaar zijn beide partijen toch wat op mekaar uitgekeken. De opties: in België blijven, terug naar Frankrijk of iets exotischer.

Alejandro Pozuelo (KRC Genk)
Toegegeven, het heeft er alle schijn van dat de Limburgers het contract van Pozuelo zeer binnenkort zullen verlengen. Voorlopig is dat nieuws echter nog niet officieel naar buiten gebracht. En dus kunnen andere clubs misschien proberen om de creatieve Spanjaard nu al wat te verleiden. Woensdag werd hij nog zesde in de verkiezing van de Gouden Schoen.

Sandy Walsh (KRC Genk)
In de Luminus Arena hebben ze wel nog wat werk voor de boeg, want ook Walsh trekt halverwege 2017 normaliter de deur toe. De polyvalente verdediger gaf zelf al meermaals aan dat hij aast op een terugkeer naar Nederland, het land van zijn roots. Zou de jongeling zich bij onze noorderburen wel kunnen opwerken tot onbetwiste basispion?

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie vind jij de beste uit dit lijstje?

Bagayoko
0%
Berrier
6%
Bezus
0%
Bizot
1%
Demets
2%
Enoh
1%
Jali
1%
N'Ganga
1%
Pozuelo
86%
Walsh
0%
(229 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws