Heerlijke documentaires van RSCA, Antwerp, Club Brugge, ... en Lierse bijna daar

Heerlijke documentaires van RSCA, Antwerp, Club Brugge, ... en Lierse bijna daar

09-02-2017 19:05

Enkele maanden geleden konden we genieten van het televisieprogramma 'De Kleedkamer'. Voor de liefhebbers is er nu geweldig nieuws. Vanaf maandag 20 februari op Canvas begint het tweede seizoen van het programma met presentator Ruben Van Gucht. 

Opnieuw schuiven er wekelijks voetballers aan om te spreken over hun gloriemomenten. In het tweede seizoen komen niet alleen Anderlecht (2001), Club Brugge (1992), KSC Lokeren (1981), Standard Luik (1993) in beeld. Ook de ploegen van FC Antwerp uit 1993 en SK Lierse uit 1997 worden belicht. Met vier grote namen van elke kampioenenploeg spreekt Van Gucht over de tijd van toen. 

"De grote uitdaging van deze tweede reeks was om evenveel straffe getuigenissen te vinden als in het eerste seizoen”, aldus Van Gucht in de Gazet van Antwerpen. "Maar ik denk dat we daar zeker in geslaagd zijn. Door het succes van de eerste reeks hebben we nog meer grote namen kunnen overtuigen om mee te werken aan deze vervolgreeks."

Grote namen
"Maar grote namen of niet, het belangrijkste blijft uiteindelijk toch het verhaal dat iemand te vertellen heeft. Voetballers zijn ook maar mensen, die ondanks roem en succes net als iedereen kunnen worden getroffen door problemen en tegenslag. Het is fijn om terug te blikken op hun sportieve hoogtepunten, maar wat mij toch het meest fascineert, dat zijn de mensen achter de voetballers."

Van Gucht strikte onder meer: Arie Haan en Marc Wilmots (Standard), Franky Van der Elst en Daniel Amokachi (Club Brugge), Preben Larsen en Arnor Gudjohnson (Lokeren), Tomasz Radzinski en Jan Koller (Anderlecht), Eric Gerets en Bob Peeters (Lierse), Walter Meeuws en Hans Peter Lehnhoff (Antwerp).