Steenrijke club Tévez komt met opmerkelijk statement: 'Het was schandelijk'

Steenrijke club Tévez komt met opmerkelijk statement: 'Het was schandelijk'

09-02-2017 15:12

Shanghai Shenhua heeft zich verontschuldigd voor de teleurstellende uitschakeling in de Aziatische Champions League. De Chinese club onder leiding van Gustavo Poyet werd in de laatste kwalificatieronde uit het toernooi gewipt door het Australische Brisbane Roar.

Het is opmerkelijk te noemen dat een voetbalclub excuses aanbiedt voor een nederlaag, maar de verwachtingen zijn nou eenmaal hoog in China. Shanghai Shensua strooide de afgelopen tijd met miljoenen, de club haalde onder meer de Argentijnse spits Carlos Tévez. Hij kon een uitschakeling in het grootste Aziatische clubtoernooi niet voorkomen. 

'We willen ons verontschuldigen naar de fans die de kou trotseerden om ons bij te staan, want het was schandelijk wat er op het veld gebeurde', citeert de Australische A-League uit het statement van Shanghai. 'Voetbal is wreed. Wanneer je mogelijkheden verprutst, verdwijnen de kansen op een overwinning. We zijn teleurgesteld, maar het team geeft niet op.' De steenrijke Chineze club was met de vierde plaats van vorig seizoen veroordeeld om kwalificatieduels te spelen voor de AFC Champions League. Daarin was Brisbane woensdagavond met 0-2 te sterk, waarmee het zich plaatste voor de groepsfase.