Rode Duivel snapt 'logica' van de Gouden Schoen niet: 'Jaarlijkse quiz'

Rode Duivel snapt 'logica' van de Gouden Schoen niet: 'Jaarlijkse quiz'

09-02-2017 10:16
3

Woensdag in Lint mocht José Izquierdo de Gouden Schoen in de lucht steken. De Colombiaan is voor velen de verdiende winnaar. Toch blijft het kleinood voor de nodige beroering zorgen. Ook bij Jan Vertonghen.

Al zijn hele voetballeven speelt Vertonghen in het buitenland. Daardoor kan hij de trofee nooit winnen. Toch stelde de verdediger van Tottenham Hotspur zich daar op Twitter geen vragen bij. Vertonghen liet zich wel uit over de stemprocedure. 'Jaarlijkse quiz: Kan iemand me uitleggen waarom ze in België #degoudenschoen uitreiken op basis van een kalenderjaar??? #geenlogica', vroeg de Rode Duivel zich af.

Dat Vertonghen spreekt over een jaarlijkse quiz is trouwens niet gelogen. Ook vorig jaar stelde de Rode Duivel zich op Twitter al vragen over de stemprocedure. 

Vertonghen staat zeker niet alleen met zijn mening. Doordat er wordt gestemd na twee verschillende competities duiken er soms verrassingen op. Denken we maar aan Gilles De Bilde, die de trofee destijds afsnoepte van Lorenzo Staelens. Ook bij de laatste editie had het prijs kunnen zijn. Lukasz Teodorczyk was op basis van één stemronde een van de favorieten. Uiteindelijk eindigde de Pool van Anderlecht als tweede na Izquierdo en voor Ruud Vormer.

Lees ook: 'Het beste moment uit mijn carrière, gelukkig ben ik niet vertrokken bij Club'